De schaatsen aan de kant, de fiets in de hand.

Note voor de nieuwe volgers

Allereerst wil ik al mijn nieuwe volgers welkom heten. Het artikel in de Trouw heeft wat losgemaakt voor de liefhebbers. Zoals ik eerder heb geschreven ben ik nu op reis. Als ik terug ben ga ik me verdiepen in “een reisje voor fietsliefhebbers”, maar eerst nog even dit verhaal afmaken.

Maar nu eventjes niet.

Onderweg

De stemming was goed, hoe kan het ook anders als je met 5 schaatshelden aan het fietsen bent. Door België en Duitsland hebben we voornamelijk op de Vennbahn gereden. Dat is goed te doen voor beginners, zelf houd ik toch wel van meer uitdaging. Het waren voornamelijk fietspaden door de groene heuvels.

De routes

Hier de 3 routes die we op vrijdag, zaterdag en zondag gefiets hebben. Het staat allemaal op Strava.

De foto’s

Yuksie in actie
De kopgroep zonder Elma
De achterblijvers 😄
De lunch

Ieder van ons heeft gedaan waar men goed in was: Yuksie en Elma voor de boodschappen en koken, Nel voor het snijwerk, Annemarie voor de gezelligheid en ik voor de routes.

Luxemburg “here we are”
Pure verwennerij
De trein die ik later zal nemen.

Verkorte fotocursus

Terwijl ik bezig was met het maken van deze foto…

Kwam een echtpaar aangefietst: Suzan en Henk

Suzan was bereid om al mijn aanwijzigingen op te volgen voor het maken van een mooie foto.
Met dit als resultaat
Toch maakte Henk een foto die eigenlijk veel mooier was, had ik Suzan toch op een dwaalspoor gebracht.
Hier was de beknopte cursus.

Alleen verder

Ondanks dat ik er veel zin in heb om alleen de uitdaging aan te gaan, mis ik mijn schaatshelden nu al. Na het afscheid in de vroege ochtend ben ik alleen op zoek gegaan naar de Flixbus die mij naar Nancy zou brengen. Op de site van de flixbus én na 3 telefoontjes, viel niet te regelen dat mijn fiets mee mocht zonder deze in een doos te stoppen. Gelukkig was de praktijk minder weerbarstig en lieten de 2 chaufeurs mij zelf de fiets in de bus slepen. Als beloning gaf ik ze een blok chocolade. Dit had als resultaat dat ik niet zelf de fiets UIT de bus hoefde te tillen.

In Nancy heb ik de trein genomen naar Dijon alwaar ik deze blog schrijf en in gesprek ben met Pa en 2 kleine jongetjes met ieder een eigen fiets. Jong geleerd is oud gedaan!

Straks zelf boodschappen doen, koken en nog een stukje fietsen. Het is even wennen…

4 reacties

 1. Yuk Sie

  We missen jou, Jet! En we missen het goede gezelschap. Veel gelachen met z’n vijven onderweg. We zullen het fietsen missen, morgen aan de bak. Nog lang niet met pensioen (Nel wel)! Fiets ze en jij ook Annemarie! XXX Nel, Elma en Yuk Sie

 2. Marion

  Wat een mooi artikel in Trouw. Dat gaat lukken met je eigen onderneming. Leuke foto’s vanuit Luxembourg. Heel veel plezier in Spanje! Groetjes Marion

  .

 3. Mirian

  Wat ontzettend leuk Jet, jouw verhaal in Trouw. En voor nu weer veel genot gewenst met je fietstocht en het Spaans.

 4. Theo Boogert

  Leuke foto’s Jet en weer een mooi avontuur onder de zon!
  Veel plezier! Hasta luego!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *