Alleen

Alle beslissingen kan en moet ik nu alleen maken. Zo heb ik maandag besloten om toch maar te blijven op een camping in Dijon en de volgende dag vroeg op te staan om een flinke klapper te maken. Zo bedacht, zo gedaan!

De route op Strava

Komoot

Deze route, “vanaf Dijon op zoek naar de pelgrims route”, heb ik thuis al via komoot gemaakt. Als je de betaalde versie hebt, kun je ook kaarten zien waar bekende fietsroutes op staan. Ook kun je zegenaamde “highlights” in je route opnemen. Als je zo’n route gemaakt hebt, is het in de praktijk vaak weerbarstig en kom je soms op ondoordringbare wegen terecht. Het blijft altijd een verrassing.

Onderweg

Fietspaden naast kanalen daar zijn ze hier goed in.
Ze zijn er wel trots op. Het is wel lekker vlak maar na 45 km heb je het wel gezien
Van oude spoorbanen, lange fietspaden maken, kunnen ze hier ook in Frankrijk. Weer 50 km verder!
Komoot maakt er soms een potje van. Toch is het me gelukt om hier doorheen te komen, fietsend!
Mooie landwegen weet komoot ook te vinden
Nog even een pauze voor de laatste 50 km met de vele hoogtemeters

Het was een lange dag op de fiets. In de plaats Moulins Engilbert was wel een camping, maar die was dicht. Toen had ik er al 145 km opzitten. Ik besloot om daar maar eerst even naar de winkel te gaan. Een man, met een dikke bierbuik en een pilsje in de hand, bood mij “bed, bad, brood” aan. Dat aanbod nam ik aan omdat hij melde dat zijn vrouw ook thuis was. Ik hoefde niet naar de winkel, dat had hij allemaal. Ik fietste achter zijn scooter aan, maar plotsklaps gaf hij flink gas. Ik was een beetje naïef en heb nog een stuk doorgefietst tot er een splitsing kwam. Er was geen bierbuik meer te zien.

Dus.. terug naar de winkel. Ik had honger en had veel te veel lekkere dingen gekocht. Allemaal weer kilo’s om mee te slepen

Er was nog een camping 6 km verderop. Daar heb ik heerlijk gegeten en geslapen.

Route dag 2 #solo

De eerste 40 km ging weer langs een kanaal, ieder nadeel heeft zijn voordeel, dat dan weer wel.
Tijd voor een lange middag pauze
Deze honden wilde wel een hapje mee eten, maar ze hadden geen succes.

Het was weinig klimmen vandaag, maar wel weer 120 km. De 2e helft had ik flink de wind in de rug en er was weinig klimwerk. Dat maakte deze dag draaglijk.

De juiste weg naar Santiago. Deze denk ik te volgen tot Pamplona.

Voor 5 uur was ik al op de camping. Daar ben ik neergeploft en heb ik mijn gebruikelijke biertje gedronken.

Dit is Frans met zijn supersonische Santos. Hij is gestart in Gibraltar, in Spanje heeft hij de kust gevolgt en nu is hij dus hier.

We hebben lekker gekletst en ervaringen uitgewisseld. We hadden veel overeenkomsten. Het was leuk. Zijn tocht heeft hij op komoot gezet. Erg leuk geschreven. Je kunt hem vinden onder de naam FransMuus.

n

Nu is het alweer laat en ga ik alles opruimen en naar mijn tentje toe.

5 reacties

 1. Leon Leijtens

  Wij zaten ooit op de camping “L’étang de la Fougeraie”, een prachtige camping (aanrader), waar jij bijna langs bent gekomen. Als je, op weg naar Moulin-Engilbert, bij Les Michots de afslag naar Saint-Léger-de-Fougeret had genomen dan was je langs die camping gekomen. Met een vennetje op de camping waar wij in gezwommen hebben, maar waar ze later karpers in hadden uitgezet, waardoor het door vissers werd ingenomen.
  In Moulin-Engilbert konden we onze boodschappen doen (15 km van de camping), waar we een keer Wim Kok in de supermarkt tegenkwamen, die daar boodschappen aan het doen was. In Moulin-Engilbert was een ouderwets café met een oudere vrouw die de scepter zwaaide en daar dronken we op het smalle terras aan de voorkant onze koffie. Waarschijnlijk heb jij daar ook gezeten. De les die ik nu van jou heb geleerd: ga nooit mee met mannen met een bierbuik op een brommertje, wat ze je ook vertellen.
  Je hebt onvoorstelbaar ver gereden op één dag en dat in de Morvan, waar de heuvels steil en moeilijk te beklimmen zijn. Petje af! Er zijn daar in die prachtige streek meer prettige campings maar de in de eerste zin genoemde was veruit de mooiste. Maar je bent er al weer ruim voorbij, op weg naar de stieren van Pamplona.

 2. Hanneke

  Mooi verslag weer. Ik vind de muziekjes ook steeds erg leuk, toepasselijk gevonden. Alleen al vanwege de creatieve blogs, hoop ik dat jij nog veel gaat fietsen. Altijd een genot op de vroege ochtend bij die koffie.

 3. Nel

  Alleen..,alleen … Zeer toepasselijk…zeker na die gezellige dagen met de ‘ schaatshelden ‘ .Maar je ontmoet andere helden .. !! Geniet ervan !

 4. Miranda

  Bikkel, leuk joh om mee te genieten van je avonturen.
  Genietze!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *