Parque Nacional Rincón de la Vieja

geplaatst in: Costa Rica, MiddenAmerika | 3

Dag 9

Vrijdag 27 oktober, weer onderweg

Het was heerlijk wakker worden in onze mooie villa. Met whatsapp hebben we contact gehad met onze zonen, schoondochters én kleinkinderen. In Nederland begint de avond (5 uur) en hier de ochtend (8 uur). Het voelt altijd weer goed dat het prima met ze gaat. We kunnen nog wel even wegblijven.

Langs het meer ging het op en af. Normale klimmetje kennen ze niet, het is vaak 10% of meer.
Met op de achtergrond de vulkaan “Arenal”
Een laatste blik op de vulkaan en weer verder
De snelweg op… wel lekker vlak. Op de vluchtstrook voelt het zelfs veiliger dan naast een drukke 2 baans weg.
Zomaar ineens is er een fietsroute naast de snelweg maar je mocht daar toch niet fietsen?

In Bagaces zijn we neergestreken. Bij een toeristenbureau hebben we veel uitleg gehad over het park en hoe er te komen. Eindconclusie: we zullen het wel ontdekken, ik snap er niks van.

Weer een mooi hostel gevonden met een grote binnenplaats en keuken. Het is te koop, iets voor jullie?

Dag 10

Zaterdag 28 oktober, klimmen

Het valt niet mee dat klimmen.Vaak is het 10% naar boven of nog ietsje meer. Een enkele keer zelfs boven de 15%. Dat is met een racefiets al zwaar, laat staan met een vakantiefiets van 40kg. Op het einde van de dag was ik helemaal gesloopt ondanks dat het maar 40 km was.

Onderweg worden we vaak aangemoedigd. De meeste vragen zijn: Uit welk land kom je en waar ga je naar toe. De laatste paar dagen zeg ik “naar Mexico stad”. Dat geeft heel veel respect. Vaak willen ze dan ook nog weten hoeveel tijd we hebben. “3 maanden” roep ik dan. Als ze claxoneren gaan we ervan uit dat ook dat aanmoedigingen zijn, dat houd de moet erin.

Hier een zeldzaam bordje dat ze afstand moeten houden van fietsers voor slechts 3 km.

Onderweg naar het park kwamen we een Ranger tegen die vertelde dat bij de ingang van het park een kamping was.

De laatste loodjes waren extra zwaar op een onverharde weg
Maar we zaten er mooi bij met de tent op een vlotje. Dat bleek vooral tegen slangen te zijn. Tegen muggen hadden ze niets verzonnen, die hadden een smakelijk hapje aan ons.
Rond 4 uur begon het weer te regenen. Maar onder dit afdakje zaten we droog en hebben we gekookt en lekker gegeten. Onze fietsen met bagage hadden we ook hieronder gezet.

Dag 11

Zondag 29 oktober, el Parque National Ríncon de la viaja

Omdat we s’avonds op tijd in bed liggen, staan we meestal ook al heel vroeg op. Deze ochtend waren we al om 6 uur gaan wandelen naar de hotsprings. Maar o, wat had ik het zwaar om de ene voet voor de andere te zetten. Geert had nergens last van, hij voelde slechts een beetje zijn kuiten. Het had de hele nacht geregend en dat zou de hele dag duren. Er was dus water in overvloed.

We moesten enkele moeilijke passages maken. Voor Geert een peulenschil, voor mij reuzenstappen.
Hele grote mierenhopen zie je overal weer.
Hier was het allemaal om te doen, de hotwatersprings. Het viel ons een beetje tegen, hadden we daar nu zoveel voor geklommen?

Rond 8 uur waren we weer terug. De fietsen met tassen en stoeltjes en al ons kookspul waren weggehaald onder ons afdakje omdat ze blijkbaar de toiletten voor 8 uur schoon moesten hebben. De fietsen zaten op slot, aan elkaar vastgemaakt. Ze hebben er veel werk aangehad om het netjes bij onze tent te zetten en dat bevestigde ze ook toen ik er naar vroeg.

We hebben rustig ontbeten en zijn toen gefietst naar het andere deel van het park. Onderweg moesten we geld betalen omdat we op een particulieren weg fietste. Overal vragen ze hier geld voor!

De klimmen waren weer moeilijk. Regelmatig zelfs 15% en dat is niet om te hebben…

De regen hield niet op vandaag. We konden hier nog wel een rondje lopen in het park maar apen zouden we niet zien vertelde ze ons. Die hielden ook niet van regen en bleven, waar dan ook, lekker binnen.
Het was wel mooi, overal had je pruttel putjes
Nog een pruttelput
Overal damp putjes
Indrukwekkende bomen
en nog een grote waterval
Nog meer mooie bomen
En een stroompje met heel veel water want het bleef maar regenen.

Er ligt een orkaan in de stille oceaan en deze veroorzaakt blijkbaar alle regen. Ik kreeg zelfs een waarschuwing op mijn Garmin. Wat zal het weer ons morgen brengen?

We zijn neergestreken in een hostel met een klein kamertje maar wel met grote huiskamer en keuken en daar zit ik nu. We konden een wasje draaien maar helaas hebben ze geen droger, dus dat wordt nat inpakken denk ik. De tent hangt te drogen in de garage maar ook daarvan verwachten we geen wonderen.

We zijn uit eten gegaan bij de Mexicaan. Daar kwam een Halloween party voorbij.

Holoween partij voor de jongeren. Met veel lawaai en wheelies scheurden ze door de straten.
Verkleed met maskers maken ze er een feestje van.

3 reacties

  1. Harry Dautzenberg

    Hoi Jet en Geert
    Wat weer een prachtig avontuur. Maar ook om jullie verhaal lezen en foto’s te zien vind ik geweldig. Een beetje jaloers . Nou een heeeeel klein beetje. Geniet ervan.
    Groet Harry

  2. Leon Leijtens

    Het blijft indrukwekkend wat jullie allemaal tegenkomen. Ik ga weer wat verhalen tot me nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *