Op weg naar het binnenland

geplaatst in: Patagonië 2023, Uruguay 2023 | 2

Maar eerst nog even naar Chuy in Brazilië.

Chuy is een plaats op de grens met Brazilië. Het staat bekend om de vele belastingvrije winkels omdat het in “niemandsland” ligt.

Uruguay is duur, ja zelfs veel duurder als Nederland. In de supermarkten betaal je bv voor een “eeuwig houdbaar brood”, al bijna 4 euro. Klein pakje chips kost 5 euro, enzovoort. Vandaar dat Chuy erg in trek is voor de Uruguayanen. Wij wilde dat wel eens bestuderen.

De weg ernaar toe is eentonig en ze rijden als dwazen. Hier zijn we er bijna….

De winkelstraten zijn druk en chaotisch.
Grote hallen vol kleding en eten.
Zels de honden lusten er geen pap van.

Wel hebben we er lekker gegeten en nog een karaf campinggaz gekocht voor de zekerheid. Natuurlijk hebben we ook wat levensmiddelen ingeslagen maar de prijzen waren zeker niet indrukwekkend laag, eerder het omgekeerde.

We kunnen nu wel zeggen dat we ooit in Brazilië zijn geweest.
Ook al was het dan over deze saaie weg.
Vanaf de camping zijn we even op en neer gefietst. De 3 nachten dat we minimaal moesten betalen, hebben we goed benut.

Naar het binnenland, rustig aan…

Het was een warme dag. Overdag is het ongeveer 35 graden en dat is veel te heet om te fietsen.

Ook al zijn de wegen lang en rechtdoor, het landschap blijft indrukwekkend door zijn eenvoud.

We zochten naar een plaats uit de zon voor ern lunchpauze. De ideale plek hadden we niet kunnen vinden, maar ach… we deden het er maar mee. Wat later verdween de zon achter de wolken en koelde het wat af.

Het leek alsof er een stortbui ging komen en daarom zijn we hier, in het enige huis die we tegenkwamen een schuilplaats gaan zoeken.

Daar woonde een “wereld vreemde man” met zijn vrouw. Ik vroeg of hij een schuilplaats had en we mochten wel even in de schuur die je op de voorgrond ziet. De regen zette toch niet door dus waren we ook weer snel vertrokken, zonder koffie (-;

Tegen de avond zochten we naar een iOverlander plekje “Los papas motocicles” (perfect place for camping quiet by the black lake). Na 4 km kwamen we daar maar “the black lake” het was afgezet met draad.

De tent hebben we hier opgezet, tegenover het meer.

Onweer dreigde, maar het bleef bij een regenbui.

Het roer om, vroeg uit de veren.

Omdat het overdag te heet is om te fietsen, zijn we om 5 uur opgestaan en na een snelle hap zijn we in het donker vertrokken.

Rond 6 uur komt de zon op en is het prachtig om te fietsen.
De grinchas zijn ook al wakker en ze leidde de koeien naar een andere plaats of misschien wel naar het slachthuis.

Rond 8 uur waren we in Velasquez. Bij de Bakker hebben we brood gekocht en op een bankje hebben we ons eigen kopje koffie gedronken.

De weg was niet moeilijk te vinden.

Het lijkt hier op zuid Limburg, maar dan zonder een enkel huis tegen te komen. Het is hier volstrekt leeg!

De ondraaglijke leegheid van het bestaan.

Tussen de middag hebben we 3 uur geluierd in de schaduw, tot de zon weer achter de wolken verdween. Onweer dreigde, maar bleef uit.

In Aiguá ben ik naar het politiebureau gegaan en heb ik gevraagd of er een plaats was waar we de tent op konden zetten. Tot mijn verbazing verwees hij heel enthousiast naar een Park 500 meter verderop.

Het is hier prachtig.
Mooi plekje met picknick tafel en een lekkere mint geur.
Na het koken begon het te onweren. We waren net optijd.

2 reacties

  1. Cee

    Een leeg land. Het is 5x zo groot als Nederland. Buiten Montevideo wonen 2 miljoen mensen. Alsof alle inwoners van Zeeland, ongeveer 400.000 op een stuk land zo groot als Nederland zouden wonen. Dan is er wel veel plaats voor koeien. En lege campingweiden.

  2. Leon Leijtens

    Hoe kan het dat het zo duur is? Komt dat omdat er zo weinig inwoners zijn en dus iedereen een huis en waarschijnlijk werk heeft? Is het een soort Noorwegen, of verdienen ze veel aan olie, vis, koeien, of drugs?
    Mooie vergezichten en dito luchten. Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *