Montevideo

geplaatst in: Patagonië 2023, Uruguay 2023 | 2

Na een boottocht van ruim een uur en daarna nog een paar uur in de bus, kwamen we rond half 11 aan in Montevideo. Daar stond Luciana ons al op te wachten.

Nog geen overkant te zien op de boot
Met een lekker windje op het dek.

Luciana had lekker voor ons gekookt. Het voelt een beetje vreemd, vooral voor Luciana, zij zit weer in haar “normale” leven en dan krijgt ze mensen over de vloer die bij een “ander” leven horen.

Ze heeft een flat met een hele grote kamer. Deze had ze helemaal opgeruimd omdat wij kwamen! We mochten ook nog in haar bed slapen.

Rondleiding door Montevideo

Luciana had 2 vrienden opgetrommeld waarmee we samen een rondrit gingen maken.

De gidsen van Montevideo
Articas, een Uruguayaans generaal en vrijheidsstrijder die hier ook begraven is.
Stadspoort.
Fontein buiten werking
Nog een held op een sokkel.
Op zoek naar eten. Deze barbecues zijn typisch Uruguays.

We hebben lekker gegeten (vegetarische salade) en zijn daarna even gaan rusten. In de avond zijn we op zoek gegaan naar carnaval maar we hebben het niet kunnen vinden. Het was leuk met Luciana, maar Montevideo heeft ons hart niet kunnen veroveren.

“Ons karnavalsfeestje” op een terrasje.

Weer op de fiets.

Het was geen bijzondere rit. Ik fietste ook nog tegen een stilstaande auto aan omdat ik op mijn Garmin aan het kijken was, sufferd die ik ben…

Dit is de enige foto van de dag.

We waren op zoek naar brandstof voor onze MSR kookplaat. In Argentinië en Chili kon je dat op iedere straathoek vinden, maar hier hadden ze het zelfs niet bij Decathlon. We hebben wel 10 winkels gehad, maar meestal hadden ze niks en soms alleen maar campingaz.

Via iOverlander ontdekte we een camping met Nederlandse beheerders en daar zijn we neergestreken. Gelijk kregen we een wijntje aangeboden en hadden we contact met andere Nederlanders.

We vertelde van onze zoektocht naar butaan gaz. Twee Nederlanders hadden voor de zekerheid een groot blik gekocht en als toch te koop was in Argentinië, mochten wij die van hun wel hebben!

Eind goed, al goed.

Het verbaast me altijd weer, hoe snel en op welke manier problemen zich altijd vanzelf oplossen!

2 reacties

  1. Saskia Gorris-Loeffen

    Uruguay kan nooit op tegen Patagonië ( ben ik nog nooit geweest) op.
    Toen Leon lang geleden ruim twee weken in Punte del este werkte heb ik tot Montevideo verkent. Langs de kust. Geen massa toeristen. Veel 2 x huizen ( villa’s ) waar mensen tijdje per jaar verblijven. De zee temp is lager dan elders dat is mogelijk de reden. Voelde toen veiliger dan op andere plekken in Zuid-Amerika.
    Er zijn ook veel gravel wegen met ongerepte natuur. Aardige mensen en zon zullen jullie nog paar mooie fietsweken bezorgen. Veel plezier groetjes Leon en Saskia

  2. Nel

    Ja … er is altijd wel iets bijzonder… Is het niet de omgeving dan zijn het wel de gastvrije mensen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *