Op weg naar de Carretera Austral, en gevonden.

geplaatst in: Patagonië 2023 | 6

Naar de hemel op aarde

Het was een beestenboel op de camping vanwaar we vertrokken. Ganzen, koeien, honden, katten, varkens en kippen, we hebben ze allemaal op bezoek gehad.

Afscheid van de varkens
En de kippen

De weg naar de Carretera Austral werd steeds slechter, van “muy ripio naar “demasiado ripio”. Er stonden borden langs de kant met de melding dat god de omgeving geschilderd had. Geert kwam tot de conclusie dat de duivel de weg had aangelegd. Soms moest ik zelfs lopen…

De kolkende rivier
En mooie plaatjes
Er wordt gewaarschuwd dat wij eraan komen, andere fietsers hebben we vandaag niet tegengekomen
Wel Mies en Líes uit Nederland. Samen hebben we een bakje koffie gedronken bij een rustplaats. Zij gingen daarna weer verder met de gehuurde auto.

Steekvliegen zijn vast ook een streek van de duivel. In de klim kunnen ze ons volgen en smullen ze van ons zweet. Ze blijven tollen rondom je hoofd en houden rust op onze ontblote lichaamsdelen. Tot de afdaling, dan kunnen die zwakkelingen ons niet bijhouden. Het zijn gruwels.

Na 50 km kwamen we bij de Carretera Austral.
Een mooie geasvalteerde weg met weinig verkeer

Het weer was goed, veel zon, niet te warm. Helaas wel wind tegen maar het waaide nog niet zo hard.

Bij de app iOverlander kun je reviews geven over campings, wildcampeerplaatsen, hostels etc. Wij maken daar dankbaar gebruik van. Deze keer zochten we naar een plaats “into the wild”. Bij Villa Vanguardia, stonden er een paar vermeld, we besloten om daar naar toe te gaan. We reden het gehucht binnen en vroegen aan een vriendelijke vrouw of ze een plekje wist om onze tent op te zetten en om water.  Onze flessen konden we vullen in haar primitieve keuken en ze verwees ons naar een grasveld bij de rivier.

God zal deze plaats ook wel geschilderd hebben, het was volmaakt
Kijk maar…
Geert was als de duivel kampvuur aan het maken, het ultieme vakantie gevoel.

Ultieme plek verlaten, nu verder naar het zuiden.

Strava rit volgt, lukt nu niet..

Een van de vele bruggen

De Carretera Austral ging op en af. Het is een mentale kwestie hoe je hier mee om gaat. We haalde een zeer jong Duits stel in. Zij baalde, dat als ze naar beneden ging, daarna weer moest klimmen. Ik adviseerde (als wijze oude vrouw) om het om te draaien, als je naar boven gaat, mag je daarna weer naar beneden. Zo kun je langer genieten van het vooruitzicht. Tja, dat is de ervaring, maar bij mij komt er ook weleens een dip, het helpt niet altijd.

Het jonge Duitse stel.
La Junta, hier hebben we weer wat eten ingeslagen voor de komende dagen.

We zijn al vroeg beland op een camping langs de hoofdweg, want we hadden geen zin meer om verder te fietsen. De eigenaar beloofde warme douches, maar er waren maar 2 standen: te heet of te koud. Ochja, het is altijd een beetje water bij de wijn doen

Er is ons aanbevolen om van noord naar zuid te fietsen in verband met de wind. Dat hebben we nog niet ervaren, maar wat niet is, kan nog komen. Zoals zoon Roel altijd zegt “alles komt goed”. Vandaag was het ploeteren tegen de wind in, maar morgen zal alles beter zijn, hopen we.

Deze keer staat er een Belgisch stel naast ons. Samen zijn we de enige gasten. We zullen ze vast nog vaker tegenkomen want ze gaan dezelfde kant op al wij. Tot later…

6 reacties

 1. Leon Leijtens

  God had de omgeving geschilderd en de Duivel had de weg aangelegd. Dat zijn mooie uitspraken, waar ik erg om moest lachen, hetgeen Kees nog eens fraai verwoordde met “Caminhos del Diablo”.
  Wederom een geweldige tocht met precies de juiste hoeveelheid commentaar en foto’s zodat je een goed beeld krijgt van waar jullie mee te maken krijgen en wat er valt te zien.
  Het blijven mooie avonturen en prachtige foto’s.

 2. Muly

  Leuk geschreven stuk Jet en weer mooie foto’s. Ik geniet met jullie mee.

 3. Mirian

  Fijn Jet en Geert, dat ik weer met jullie mee mag op afstand. Ervaren wereld fietsers inmiddels en dat jij Jet, zo goed het Spaans beheerst blijkt ook heel helpend. Fantastische plaatjes weer. Een hele mooie, bijzondere voortzetting gewenst vanuit ons koude Nederland. Er wordt weer op natuurijs geschaatst hoor.
  Lieve groet, Mirian.

 4. peter

  Mooi weer gegeven al die metamorfose, maar vooral genieten van jullie verhalen/belevingen. Geniet er maar goed van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *