Bariloche

geplaatst in: Patagonië 2023 | 5

De camping in Bariloche

We hadden veel contact op de camping in Bariloche.  Ik ben goed aan het oefenen met de Spaanse taal en krijg geregeld complimenten.

De geelhals ibis (Curicaca) is op zoek naar eten rondom onze tent.
Hier zie je ze nog iets beter

Aan de camping baas vroeg ik waar we een mooie wandeling konden maken.  Hij begon enthousiast een aantal wandelingen op te noemen,  maar 1 vond ik genoeg. Het werd lijn 20 naar Villa llao llao.

Het openbaar vervoer

In Buenos Aires,  hadden we kaart gekocht (Sube) om te reizen met het openbaar vervoer.  Deze moet je opwaarderen om te kunnen reizen. Ook hier in Bariloche hebben ze hetzelfde systeem,  het is immers Argentinië.  Dus… met deze kaart stapte we in de bus.  Er zat echter geen saldo meer op, zodat we gedwongen werden zwart te reizen.  Bij een bushalte kwam een mannetje in de bus die leek op een controleur. We liepen snel naar achteren waar 2 politie agenten ons vriendelijk toeknikten. Gelukkig… we werden niet gecontroleerd. Door de zenuwen stapten we iets eerder uit de bus als de bedoeling was. Een vriendelijke jongeman, die ook uitstapte,  vertelde ik ons probleem en hij loste het op! Via een app,  lade hij ons saldo op en wij konden hem contant betalen. We konden weer verder…puhhh

De wandeling

Het eerste stuk van de route liep langs een grote weg en daar wilde we zo snel mogelijk vanaf.

We kozen voor een mooi pad die dezelfde richting op ging.
Op de top hadden we een mooi uitzicht
Verderop was er geen pad meer te bekennen, hoe goed we ook ons best deden. We werden gedwongen om te keren maar hadden geen idee meer waar we vandaan kwamen…  Het was goed dat ik Strava aan had staan zodat we uiteindelijk toch weer op het juiste pad terecht kwamen.

Via de weg en wandelpaden hebben we een prachtige wandeling gemaakt. Zie hier:

TIK op afbeelding voor vergroting.

Bariloche

Tegen de avond zijn we naar de stad Bariloche gefietst.  Bij Tante Frida hebben we een ijsje genomen en we hebben wat rondgereden en lekker gegeten .

Tik op afbeelding voor vergroting

De fiets

De vakantie fiets en ik, moeten altijd weer even aan elkaar wennen.  Ik ruil hem ook zo vaak in voor een ander….. Voor vertrek heb ik de fiets nog verwend met nieuwe hoorntjes en handvaten en dat  voelt ook weer anders.  Maar het komt zeker weer goed tussen ons, de eerste klimmen zijn weer genomen en de fiets en ik beginnen weer wat meer lef te krijgen.

Mijn santos

De eerste rit op de fiets

Het was een mooie rit op een iets te drukke weg. Automobilisten scheuren dicht naast ons. Het is hier geen Spanje waar ze 1,5 meter afstand van ons houden.

Tik voor een vergroting van de foto’s

Rond 3 uur zijn we gestopt bij een mooie camping met hele vieze douches en wc. Tja, je kan niet alles hebben.

Via dit wankele bruggetje konden we naar een klein winkeltje in een smoezelig dorpje.
We hebben gekookt en lekker gegeten.

Hasta la próxima blog.

5 reacties

 1. Nel De Bruin

  Wat een prachtige oude bomen op jullie wandeling! En een tante Frida !!! Komt goed met de Santossen en jullie !!

 2. Aaltje Bijlsma

  Spannend, mooi blauwe lucht, hoge bomen, lekker fietsen. Mooi begin van jullie tocht.

 3. Michaël Vork

  Hoi Jet en Geert,

  Lekker stukje fietsen in de zomer? Dat willen wij hier ook wel. Jaloersmakend.

 4. Saskia en Leon Gorris -Loeffen

  Super leuk Jet en Geert. Wij genieten van jullie foto’s en de verhalen ook weer deze keer. Zien dankzij jullie veel van de wereld. Mooie tijd daar saampjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *