Los Columnas de Tangan (wandeling in het nevelwoud).

geplaatst in: Ecuador 2022 | 4

Gisteren hebben we vies gegeten in een streetfoot hutje maar daar was wel een jongeman die graag met ons wilde praten.  Ik vroeg hem waar we een mooie wandeling konden maken en hij verwees ons naar “Las columnas de Tangan”. Hij deed goed zijn best om een taxi voor ons te regelen en een gids. De taxi was gelukt, maar de gids helaas niet.
Vanochtend zijn we op zoek gegaan naar een toeristenbureau en warempel een gevonden.  Ik vertelde dat we wilde gaan naar Las Columnas de Tangan.  Na even bellen had ze een gids voor ons geregeld,  en die regelde weer een taxi.  De tocht was “increíble”. Een mooie reportage over dit gebied is hier te zien. https://youtu.be/nCnrOb_Eir8: Viven SOLOS en medio de nada (alleen wonen in het midden van niets)
Hier volgen de vele foto’s want onze gids was gek op het maken daarvan en ik kon niet kiezen wat de mooiste waren. Eerst de route:


Bromelia, komt veel voor in dit oerwoud
De eerste “Cascada”
Onze gids, zonder hem was het echt onmogelijk geweest, Er moest steeds naar droge oversteek plaatsen worden gezocht en de route lag vaak verborgen in het nevelwoud.
Hij maakte ook vele foto’s
Hier nog een
Alles is groen
Weelderige beplanting
De stokken hebben we van de gids gekregen
Er is zoveel te zien: kijk een vogel
Kaalnekfruitkraai, een volwassen mannetje,(Bare-necked-fruitcrow)
Hier zijn we bij het hutje van de man van de video: https://youtu.be/nCnrOb_Eir8. Helaas ligt zijn vrouw in het ziekenhuis omdat ze borstkanker heeft.
Slaapzaal, die sinds covid niet meer in gebruik is.
De keuken

De man die daar woonde had hele verhalen over los Columnas de Tangan. Er zit veel kracht die je lichaam sterk maakt. Er gaan vele verhalen van hoe deze ontstaan zijn: het kan een krater van een vulkaan zijn geweest, gestolde lava, of een bouwwerk van de Inca’s. Er zijn ook UFO’S gezien.

Ik ben vergeten om een foto van hem te maken, zodat jullie niet kunnen zien dat hij hetzelfde shirtje aan had als in de video.

los Columnas in het nevelwoud, vooral de nevel is goed te zien. Ze zijn ongeveer 400 meter breed en vormen een bochtige “U” met een geschatte hoogte van de rotswanden van 100 tot 120 meter. Ze zijn pas eind vorige eeuw ontdekt, tot die tijd wist alleen de plaatselijke bevolking van het bestaan af.
Las truchas (forel), van de man van de video.
Nevelwoud
Los Columnas
Nog meer
ALLE kolommen bestaan uit 5 hoeken.
Enorme hoge zuilen: wat hier laag ligt is naar beneden gevallen
La cascade
Met gids
en met ons.
Groen, groene, groenst
Een van de mooiste wandelingen die we ooit hebben gemaakt
Het gezicht van een Inca
Weer terug met de gids. Een lange rit over hobbelende wegen.
Weer terug in Sigchos
Waar de gids ons nog de kerk laat zien en ons begeleid naar een restaurant waar we een lekker visje hebben gegeten.

Het was een onvergetelijke dag. Oja, mijn hoofdpijn is ook over dus morgen durven we weer een stukje hoger te fietsen. Hoe ver weet ik niet, onze beslissingen kunnen we ieder moment weer aanpassen.

4 reacties

 1. Monique Jansen

  Lieve Jet & Geert,
  Wat een avontuurlijke bikkels zijn jullie! Wat een mooie foto’s en de video helemaal gekeken. Bizar dat je zo ver van alles kunt leven.
  Via jullie kan ik hier in Nederland (veilig binnen/ zittend op de bank) een beetje meegenieten van jullie belevenissen in Zuid-Amerika! Bedankt hiervoor!
  Veel plezier en geniet van alles! Hopelijk is de hoogteziekte over Jet?
  Blijf ons hier deelgenoot maken van al jullie avonturen! Adiós Monique

 2. Dick

  Hoi Jet en Geert,
  Mooi hoor zo’n wandeling in het nevelwoud. Die zuilen lijken veel op basaltkolommen. Die zijn ooit ontstaan uit gestolde uitvloeiingsgesteente van actieve vulkanen. Bij het afkoelen krimpen ze tot zeshoekige zuilen. Te zien op IJsland. Weten zeker dat de zuilen vijfhoekig zijn?
  Veel plezier nog daar!

  • Jet van der Aalst

   Ja hoor, zeker weten dat ze allemaal 5 hoekig waren, beetje een wonder dat het zo kan ontstaan

 3. Bart

  Wat een ongelofelijke plek daar verscholen in het niets; in de natuur. Indrukwekkend, evenals de prachtige foto’s.
  Enjoy !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *