Einde vakantie in Spanje

Spanje in corona tijd? Het kan gewoon, niemand heeft ooit gevraagt naar een negatieve PCR-test, of wat dan ook. Datzelfde geld ook voor Portugal, met name daar wachten ze met smart op toeristen want ze hebben het niet makkelijk. Dit vertelde Nederlandse eigenaren van een camping.

In beide landen is het verplicht om buitenshuis een mondkapje te dragen (behalve bij sporten en daar valt fietsen ook onder zullen we maar zeggen). Dus ook al lopen ze alleen op straat of zitten ze alleen in de auto, meestal hebben ze zo een kapje op.

Gisteren kregen we dit bericht van de NOS: https://nos.nl/l/2384580 dus we hoeven we niet in carrentaine omdat we beide 2x zijn gevaccineerd. Het goede weer en dus de zomer is ook in Nederland aangekomen hebben we gehoord 😅, dus dat zit wel goed.

De tocht was prachtig, de route hadden we nauwelijks voorbereid en we besliste ” a la momento” welke richting we op fietste. Met Komoot kun je met hun fietskaarten, geweldige routes plannen dus ter plaatse kun je alles aanpassen. Toen we het bericht kregen dat we ook vrij konden reizen naar Portugal, besloten we om naar mijn zus en zwager in Arganil te gaan. Ze hebben daar een heel groot huis met een giga tuin en we werden met open armen ontvangen.

De treinreis tussen León en Quiroga leverde een rusteloze nacht op. We vertrokken rond 22 uur uit León en waren om half 1 in Ponferada, daar vertrok de vervolg trein om 6 uur in de ochtend. In die tussentijd hadden we ons buitententje opgezet een parkje om toch nog even wat rust te hebben. Bij aankomst in Quiroga, konden we gelijk aan een lange klim beginnen… Ja een vakantie is soms ook afzien 🥵.

Er valt natuurlijk veel meer te vertellen maar het beste is het om zelf op de fiets te stappen en het te beleven.

Mocht je vragen hebben over de route, of wat dan ook, dan willen wij jullie graag advies geven en verhalen vertellen.

Voor nu zit het er weer op. Als het meezit willen we eind dit jaar gaan fietsen in Zuid-Amerika, pakweg 100 dagen, dat wordt weer een nieuwe uitdaging.

Maar nu eerst terug naar Nederland waar onze eerste kleinzoon rond 25 juni wordt geboren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *