Eten in Bolivia

Eerst even wat dingen om te weten:

 • Als je een reactie geeft op onze blog, verdwijnt dat de eerste keer uit het zicht. Dat komt omdat wij eerst goedkeuring moeten geven. Als je later (op een ander blog) weer een reactie geeft, verschijnt deze gelijk, wij vertrouwen je dan (-;
 • Wij houden van reacties…
 • Als ik een blog publiceer, krijgen jullie een email. Als ik daarna iets toevoeg, zien jullie dat niet terug in de mail, wel op onze website. Als voorbeeld, gisteren heb ik nog iets geschreven over “een extra laagje” dat we hebben opgelopen na 3 dagen zweten en niet douchen.

Eten in Bolivia

Hier in Bolivia heb je desayuno, almuerzo en cenar (ontbijt, lunch en diner). Vaak eten we dit “buiten de deur”.
Desayuno bestaat meestal uit droog brood met “iets zoets” voor erop en koffie (of thee). Het stelt weinig voor en we zijn al tevreden als we het naar binnen kunnen krijgen. Als we erom vragen, krijgen we soms een gebakken ei op een oud broodje, dat is dan een “feestontbijt”, helemaal als we 2 eitjes en 2 broodjes krijgen. De prijs is “más o menos € 2,50 para dos personas”, voor een eitje bij het ontbijt iets meer.
Almuerzo en Cenar is hetzelfde alleen het tijdstip is verschillend. Het is één “menu del dia” die meestal bestaat uit 2 gangen:

 1. Lauwe soep met wat pasta en soms een vleugje groenten.
 2. Rijst met een gekookte aardappel en een stukje vlees, geen sausje helaas..


Wijn of een pilsje bij het eten? Kennen ze niet: het is hap, slik en plaats maken voor de volgende. Aan groente-vitaminen hebben we inmiddels een sterk tekort. De kosten voor bovenstaand menu is pakweg €5,- voor 2 personen, dus daarvoor hoeven we het niet te laten (-:
Als alternatief voor bovenstaande maaltijd, kunnen we ook altijd kip en lauwe friet uit de vitrine eten. Ook dat kost geen drol.

Als we wildcamperen is het eten niet veel gevarieerder. Meestal hebben we:

 • Brood zo vers mogelijk is (is altijd oud)
 • Beleg: voor mij kaas, voor Geert jam
 • Spaghetti met een sausje
 • Noodle soep
 • Heel veel koekjes, snoepjes en zoete dingen voor Geert
 • In een enkele winkel verkopen ze een vino tinto. Als we die kunnen scoren en s’avonds bij de tent op kunnen drinken, zijn we helemaal tevreden.

Onze broekriemen kunnen we steeds strakker aantrekken, voor mij een voordeel voor Geert een nadeel.

0 reacties

 1. Nel

  Ha Helden,
  Wat een avonturen weer…heel erg leuk om te lezen…hopelihk vinden jullie in La Paz een lekker eettentje..dat moet toch mogelijk zijnin zo n stad! SMAKELIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *