Waar zullen we vannacht slapen?

geplaatst in: Chili 2018, Zuid Amerika 2018 | 0

Van mijn collega’s heb ik kaartjes gekregen die als opdracht uitgevoerd kunnen worden. Gisteren deze opdracht voltooid:


Vanochtend hartelijk afscheid genomen van onze gastvrouw. Ze zijn hier dol op ons (-; Op een sukkel drafje zijn we naar boven geklommen, ongeveer 800 hm.

Mensen worden gelukkig als ze iemand kunnen helpen en wij worden gelukkig als we niet te veel water mee naar boven moeten slepen. Daar profiteren we van: Buenos tardes, qué tal? Tiene un poco Aqua para nosotros? E, voila, 2 volle flessen en 4 gelukkige mensen.
Eenmaal boven moesten we door een eenbaans tunnel, overhard, vol gaten in de weg en modder (1,6 km). Best spannend als je weet dat er van voor auto’s kunnen komen en dat je vanachter wordt achtervolgd door vrachtauto’s, maar het is gelukt!

Aan de andere kant van deze tunnel was alles anders: de verharde weg hield op, er was meer groen en in het begin veel vrachtauto’s, later was het stil op de weg. Een mooi cafeetje nodigde ons uit voor koffie en broodje met advocado.
We waren volledig uitgerust om “into the wild” te camperen. Op het moment dat we op zoek waren naar een plekje, komen we door een zeer klein gehucht. “Un hombre amable”, zag ons zoekend kijken en schoot ons te hulp. Er was niets om te slapen, maar hij ging het toch ff vragen, resultaat? We zitten nu in een gloednieuw vakantiehuisje. Hij leerde ons dat “Sabarosso” “heel erg goed” betekent.

Hij was ook ober van een restaurant en daar hebben zojuist het dagmenu gegeten en weer een opdracht uitgevoerd waar hij erg blij mee was.


Er zaten heel veel arbeiders te eten, in mijn beste Spaans vroeg ik wat ze deden: ze werkte allemaal in de mijnen (zink en koper) in de omgeving.
Goed hè, dat was zijn antwoord en we konden het ook nog verstaan.

0 reacties

 1. Yuk Sie

  Wat geweldig om jullie avonturen te lezen! Helemaal jaroers dat jullie door het prachtige land fietsen. Volgende week mogen we, ijs en wederdienende, op natuurijs schaatsen. Sera muy frío!
  Liefs,
  Yuk Sie
  PS
  Fijn dat jullie van de mueslikoeken hebben genoten.

 2. Jos

  Geweldig verhaal. Heel veel succes en ik volg jullie met spanning. Hou je veilig.

 3. Hanneke

  leuk om het allemaal te lezen. Elke ochtend open ik, en smul ik van jullie avontuur. Wow met weinig water oppassen lijkt me, als er geen velden of wegen mensen zijn of huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *