Een dag vol verrassingen

geplaatst in: Chili 2018, Zuid Amerika 2018 | 0

Vanochtend iets eerder vertrokken dan Suzanne en Flebus; we zullen elkaar wel weer tegen komen….
Opdracht van vandaag:

Vrijwel meteen toen we van de camping afkwamen, konden we de opdracht al afronden.

Iets later vloog een geel vlindertje even met ons mee: ook mooi!
We fietste langs een groene oase, omdat er beneden een rivier liep.

De weg ging op en af, in het algemeen iets meer naar boven. Nadat we gelucht hadden, haalde Suzanne en Flebus ons op een heel stijl stuk in, Geert vond dat demotiverend, ik ben er al aan gewend. Even later stonden ze stil om te gaan lunchen, kon ik nog vlug even een foto maken!

Nu begon het steile stuk, in 10 km zouden we 800 hm moeten maken (reken uit =8%). Dit op een zandweg vol gaten, met een gevoelstemperatuur van 40 graden, waarbij de weg “arriba y abacho” ging, de klimmetjes werden steeds venijniger. Nadat we ruim 300 hm hadden geploeterd kwam er een pick-up truck voorbij, ik besloot te liften, Geert twijfelde maar iets later zaten we achter in de truck!

Maar…..what the fuck, de truck reed eerst ff naar voren en toen een heel stuk achteruit zelfs nog voorbij het stuk waarbij we waren ingestapt. Shit, ik ging me zorgen maken en dacht dat ik weer onderaan de berg zou moeten beginnen en ik begon te roepen “Arriba, arriba”. Even later werd het duidelijk: hij had een flinke aanloop nodig met het steile stuk te trotseren!

Er zaten 5 mensen in de truck, maar alleen dochterlief en pa en ma waren erg begaan met ons. Ze stopte een paar keer bij een gedenkteken om een kaarsje aan te steken. Ze wilde kaas halen bij de geitenboer, maar er was niemand. Iets later kwamen we de Kaasboerin tegen op een paard.

Huppakee, het stuur werd omgegooid en even later stonden we weer bij de boerderij.
We hebben ruim 30 km met veel hoogtemeters, gehobbelt in de bergen. Voor de km-sponsors: Strava had ik uitgezet (-;
Onderweg hadden we nog een stop bij een gedenkteken waar mensen offers brachten, dat wilde ze ons graag laten zien en we moesten ook nog op de foto:


Een km of 7 voor Vicuña, werden we uit de truck gezet. Het was alleen nog “abacho” en natuurlijk heb ik Strava toen weer aangezet omdat iedere km telt (-:
Beneden was het weer ff zoeken naar een camping, maar we staan er weer mooi bij

We vragen ons af hoe het met Suzanne en Flebus is, want het was echt niet te doen! Waarschijnlijk komen we daar nooit meer achter, want we liggen nu wel erg ver voor. Suzanne en Flebus: mochten jullie dit ooit lezen? Laten jullie het dan ff weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *