Naar Puerto Berrio waar we vanavond de bus nemen naar Santa Marta.

geplaatst in: Colombia 2022 | 0

Vandaag zijn we naar Puerto Berrio gefietst. Het was een relatief kort ritje omdat we hoofdzakelijk naar beneden gingen. Desondanks hebben we toch nog 870 hoogte meters geklommen in de hitte.

Zoals het hier gewoon is werd er weer veel aan de weg gewerkt. Nou ja, werken zie je ze nauwelijks, uitrusten heel veel.
Pauze in een druk dorpje
Hoe lager we kwamen, hoe droger en warmer het werd.
Deze foto maak ik hierboven.
Als er staat PARE moeten we stoppen. Maar, respectloos als we zijn, rijden we toch meestal gewoon door, maar voor zo’n kanjer gaan we wel even opzij.
Dit is de Rio Magdalena. Die zijn we op 22 januari ook overgestoken.
Daar (tussen San Augustin en Isnos) hebben we de Rio Magdalena op zijn smalst gezien.

We hebben buskaartjes gekocht om vanavond af te reizen naar Santa Marta. De bus vertrekt hier tussen 10 en 11 uur in de avond, althans dat hopen we. Als de busreis goed verloopt zijn we er morgen rond een uur of 11, maar echt veel vertrouwen hebben we daar niet in…(lees het verslag van Nel hieronder)

Het is hier erg heet, ongeveer 38 graden in de schaduw. Dus ja, wat kun je dan het beste doen….

Bericht van Nel

Ja! Ik had ondertussen lekker op het strand van Santa Marta kunnen zitten! Maar dat kan niet zo zijn! Al sinds afgelopen nacht staan we stil bij een tolweg in de buurt. De weg is zo slecht dat er niemand overheen gaat! Ze beloven vanmiddag te kunnen gaan en dan een uur of 8 in Santa Marta te zijn ! Ik wacht – in de schaduw – maar rustig af !

Het is nu 13.00 uur. We mogen hup in de bus en we gaan ervandoor als een malle!
Koereigers aan de Rio Magdalena (iets verder op)
Hier staan we weer in een file maar ik geloof dat we nu weer gaan. Wie weet wanneer ik in Santa Marta ben???

Het is nu half 12 en we hebben nog geen bericht van Nel gehad dat ze is aangekomen. Wij zijn zojuist in de bus gestapt en hebben dus nog maar een half uur vertraging….maar we rijden nog en we gaan proberen om wat te slapen.

Hasta mañana.

Update

Nel is vannacht om half 2 aangekomen, met bijna 18 uur vertraging. Wij zijn nog niet ver gekomen. We vertrekken nu uit Bucaramanga, het is nu bijna 8 uur. De guerrilla schijnt een of andere brug opgeblazen te hebben, het is onrustig in Colombia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *