Bogotá en bicicletas.

geplaatst in: Colombia 2022 | 2

Hier in Bogotá laten we ons graag begeleiden door John en Nel. Zij hebben er boeken over gelezen en internet op nageslagen. Vandaag hadden zij een “fietsrondleiding van 4 uur” geboekt, dus dat hebben wij ook gedaan.

Dit is mister guide, een oud Amerikaans journalist. De hele vakantie hebben we nog geen Nederlanders ontmoet, maar dat is in 4 uur goedgemaakt. De groep bestond voor 90% uit Nederlanders.
Rechts is het hoogste gebouw van Colombia. Het is failliet gegaan voordat het af was en daarom staat het leeg. We konden het van hem kopen…
Het grote plein.
Dit is het herbouwde gerechtshof. In 1985 had de linkse guerrillagroep de rechters gegijzeld met de bedoeling een proces te houden tegen president Belisario Betancur Het werd niet veel later aangevallen door het leger waarbij van de 25 rechters de helft werd gedood. Ook Pablo Escobar zat hier achter om het vele bewijsmateriaal dat daar tegen hem was opgeslagen te vernietigen.
Dit is het park. Hier “wonen” Colombianen die uit de kuststreek komen. Daar is veel geweld en armoede en daarom trekken ze naar de grote stad. Het eerste jaar, dat ze hier zijn, krijgen ze een uitkering en een woning, in de hoop, dat als het niet lukt om zichzelf te ondehouden dat ze dan terug zullen gaan. Helaas lukt dat vaak niet en komen ze hier terecht.
Dit is het gebouw waar de stierengevechten plaats vonden. De gids vertelde het volgende: Als het stierenvechten was geweest werd de stier opgegeten, dat vond hij het enige positieve van stierenvechten. De kloten werden altijd in de soep gedaan. Er was eens een man…. en die vond de soep erg lekker. Later bestelde hij de soep nogmaals maar toen waren de kloten heel klein. Wat bleek: deze keer had de stier het gevecht gewonnen.
Bogotá staat bekend om de muurschilderingen. De onderste is de afbeelding van een vermoorde kunstenaar.
Dit is het atelier van een kunstschilder.
Vele muurschilderingen worden gesponsord door de stad Bogotá.
Beeld ontworpen door Fernando Botero, een bekend Colombiaans schilder en beeldhouwer.
Om de guerrilla te ontmantelen, kregen militairen voor elke dode guerrilla strijder geld. Om extra geld te verdienen pakte het leger onschuldige jongens op, die trokken ze guerrilla kleding aan en vervolgens werden ze gedood. 6402 slachtoffers worden hier herdacht.
Dit is bij een koffiebranderij. De “slechte” koffie is voor de Colombianen en de Arabica (goede koffie) wordt geëxporteerd Zo blinken ze uit in de kwaliteit van de koffie. Dit is pure commersie.
Fruitproeverij, we hebben heel veel exotisch vruchten geproeft, heerlijk vers allemaal. De mevrouw met de blauwe haren deelde het allemaal uit.
Overzicht van de drukke stad.

De avond werd spectaculair afgesloten.

Door acrobatiek en veel meer show.

We zijn benieuwd wat John en Nel morgen voor ons in petto hebben…

2 reacties

  1. Kees

    Goeie reisleiders John en Nel
    De verwachtingen zijn hoog voor het vervolg van jullie reis.
    Geniet er samen van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *