Op zoek naar “El Angel”

geplaatst in: Ecuador 2022 | 2

Vanochtend waren we al vroeg op pad, vooral ik had geen zin om nog langer in dat vieze hokje te verblijven, de grote torren kropen al over de grond.

We moesten nog even langs de “farmácia” en die was warempel al om 7 uur open. Het was een heel klein winkeltje, maar ze had warempel wel het middeltje dat ik zocht en ze was súper aardig. Daarna konden we op pad.

Het eerste gedeelte ging nog aardig naar beneden en daarna zou een lange klim volgen. “Zou” zeg ik hier, want toen we eraan begonnen kwam er auto met een laadbak voorbij, ik lifte en hij stopte meteen. Onze fietsen konden in zijn geheel achterop en wij konden er ook nog bij staan. Het was koud en we moesten de fietsen en onszelf stevig vasthouden, maar in no time hadden we wel 800 hoogte meters geklommen. Tja je moet er iets voor over hebben.

We kwamen aan in Mira en daar hebben we eerst lekker ontbeten. Ook de beelden stonden er weer.
Daarna begonnen we toch nog aan een klim. In het begin was het mistig maar later loste dat toch een beetje op.
Diepe wildstromende rivier.
Rond 1 uur waren we al in “El Ángel”. Dit is blijkbaar het monument van de stad.

Er stopte een auto en de man die eruit kwam was zeer geïnteresseerd in ons en in onze fietsen, hij wilde alles weten.

Dat komen we trouwens vaak tegen, bv toen we vanochtend aan ons ontbijt zaten, ging de eigenaar ook foto’s van onze fietsen maken met ons op de achtergrond. We zijn toch een apart volkje hier…

Een hostel hadden we zo gevonden, achterin is ons kamertje, op de voorgrond loopt een heel bang hondje. Er zitten ook colibri’s in de tuin maar die zijn zo snel dat ik ze niet op de foto krijg.
“El Ángel” hadden we zo gevonden, die stond voor de kerk. Ze is wel boosaardig en zonder vergiffenis.
Verder in het stadje zagen we dat ze van heggen de mooiste dingen gemaakt.
Zie hier…
We zijn ook nog even een archeologisch museum ingelopen. Daar hebben ze schaaltjes van ruim 1000 jaar oud. De mijne is slechts enkele dagen oud geworden…

We hebben lekker gegeten en dat gebeurt niet vaak dus daar hebben we van genoten. Net na de maaltijd hebben we contact gehad met John en Nel, zij komen over een maand met ons mee fietsen en ze wilde graag weten wat ze mee moesten nemen.

Morgen gaan we klimmen op onverharde wegen. Nu maar hopen dat het niet regent en helder weer wordt…

2 reacties

  1. Ine Franssen

    Super leuk om van jullie avonturen te lezen en de mooie plaatjes te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *