De Pujilí a Ambato

geplaatst in: Ecuador 2022 | 4

Vandaag hebben we een kort ritje gepland van nog geen 50 km. Maar tjonge, jonge, wat valt het tegen om iedere keer weer te klimmen. Ik vraag me steeds af waar het aan ligt, Geert is al lang boven voordat ik er ben. Ligt dat nu aan:

 • Ouderdom
 • Slechte conditie
 • Te stijle klimmen
 • Nog niet gewend om op hoogte te klimmen
 • Te dik
 • Te zware fiets met bagage

Ik weet het niet maar ik hoop wel dat het nog goed komt. Dit was de route

Het was een vrij rustige route. Je ziet wel overal afval en zwerfhonden langs de weg. Ik denk ook af en toe een dode, want het kan enorm stinken. De mensen zijn heel vriendelijk en maken graag een praatje. “Feliz Navidad” (Gelukkige kerst) werd me ook al nageroepen.
Geert, die weer stukken voor mij reed, had even een verkeerde afslag genomen en wilde via een shortcut terug naar de grote weg. Daarbij had hij toch nog mijn hulp nodig
Ambato vanuit de hoogte.
Heel veel draadjes, allemaal aan elkaar geknoopt
Hier zijn we boven, deze klim was niet te doen met de fiets. We schatten 25% stijgings percentage. Het was de muur van Ambato.
Kerst in aantocht, zo voelt het niet. Het weer en de donkere dagen voor kerst is hier anders.
Maar de hele stad is versierd.
Ook hier is de politie van alle markten thuis. Ze zijn overal.
En s’avonds gaan de lichtjes aan. Hier in het midden van dit kerstjuweeltje poseren mensen voor een foto.

Morgen gaan we proberen om met de bus naar de Chimborazo berg te gaan. Dat is zo’n 1500 meter hoger als waar we nu zitten. In mijn beste spaans heb ik nagevraagd of het mogelijk is om met de bus daar naar toe te gaan en waar deze vertrok en hoe laat. Morgen ga ik erachter komen of ik ze goed heb verstaan…

4 reacties

 1. Geert de Ruiter

  De echte reden is natuurlijk dat jij meer om je heen kijkt en geniet vd de omgeving. Veel plezier. Gr. Geert de Ruiter.

 2. Marja

  Jet en Geert, heel bijzonder wat jullie allemaal zien en beleven. Wat een ervaring weer. Grenzen opzoeken. Erg leuk om te lezen.

 3. Adrie

  Ha Jet, ik ken weinig Oma’s die zoveel sportieve avonturen ondernemen als jou. Blijf lekker genieten samen en heel veel plezier!

 4. Leon Leijtens

  De openingsfoto toont ons een vrouw met bergschoenen met jawel, een Vibram-zool, zo te zien aan het gele merkteken. Geweldig dat je in je beste Spaans uitzoekt of er een bus gaat. Maar ja, enige motivatie zit daar wel achter … het alternatief is dat je moet fietsen. En 1.500 hoogtemeters is natuurlijk geen pretje, vooral niet op zulke hoogten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *