Dagje Quito

geplaatst in: Ecuador 2022 | 1

Onze biologische klok is nog niet goed ingesteld. Om 8 uur zijn we gaan slapen (2 uur s’nachts in Nederland) en vanaf 3 uur konden we niet meer slapen (9 uur in in de ochtend in Nederland). Daar moeten we nog even aan werken.

Op aanraden van onze gastvrouw zijn we met de bus en taxi naar het historisch centrum gegaan. Vooral met taxichauffeurs probeer ik mijn spaans naar een hoger niveau te brengen. Ik kan me al aardig verstaanbaar maken al is mijn “idioma” nog niet optimaal. Verstaan lukt ook wel aardig.

Eerste bezoekje aan “La iglesia”.
La plaza grande (het gote plein)
Met de trappen, 500 hm klimmen naar de Engel van Quito. Puhhh, dat is ff wennen op die hoogte.
Waarschuwing voor toeristen dat het een gevaarlijke route is. Dat bleek ook want Geert werd niet door een bandiet aangevallen maar hij werd door een hond in zijn kuit gebeten.
De top bereikt op 3000 meter. Bij de terugweg zochten we “locals” uit om mee naar beneden te gaan. Wel zo save!
Nog een museum bezocht over de historie van Quito.

Er is veel opstand geweest in Ecuador. Volgens de taxichauffeur is de politiek corrupt. De laatste grote opstand was in 2019, nog vrij recent dus. In Nederland krijgen we weinig nieuws uit Zuid-Amerika, dat blijkt maar weer want we wisten dat niet.

Wij die hebben geleden, die hebben gehuild, die de korrels uit de mais hebben geisoleerd, de wortels, we moeten verenigd zijn, want eenheid is als de kolf, als het graan gaat, gaat de rij, als de rij gaat, eindigt de kolf.

Vandaag was het feest in Quito omdat de stad 487 jaar geleden opgericht was.

Las fiestas
Música y bailando”, es la vida de taxista (muziek en dansen, dat is het leven van de taxichauffeur). Dat vertelde hij.
Mooie stad.
In alle hoeken en straten is politie, behalve op de gevaarlijke weg naar boven 😄
Ze hebben mascottes en ze helpen met alle vragen. Muy agradable, zo het lijkt. Ze schijnen erg corrupt te zijn en hebben het vooral gemunt op toeristen want die hebben geld. Waarschijnlijk gaan we daar nog wel achterkomen.

Heel veel mensen proberen de gekste dingen te verkopen op straat. Ze schreeuwen allemaal door elkaar heen, soms met versterkers. Het komt vooral door Covid, er is hier geen sociaal netwerk, dus ze hebben gewoon geen cent om te makken ze moeten iets…

Om 7 uur heeft onze gastvrouw ons opgehaald om in haar mexicanaans restaurant pizza te eten. Het was “muy rico”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *