Na 3 dagen, weer bijna 300 km verder.

geplaatst in: Ruta Iberica | 0

De tijd om te schrijven ontbreekt een beetje, want Joop zei het al: de fiets, de fiets en anders niets 😀
Maar even bijpraten en vooral de foto’s laten zien. Trujillo was een zéér mooie plaats. We sliepen op een toplocatie, midden op het plein. Dit was het uitzicht:

Daar hebben we heerlijk gegeten en s’avonds en s’ochtens een wandeling gemaakt.

Extremadura was vroeger heel arm, daarom gingen de conquistadors met zeeschepen mee. Ze voeren oa naar Peru en Mexico. Pizarro veroverde Peru en daar heeft hij het goud weggehaald. Daarvan bouwde hij in Trujillo de kastelen. Hier zijn standbeeld:
Het liep slecht met hem af, hij is vermoord in Lima.
Donderdag 27 september, hebben we gefietst naar Guadelupe.Onderweg komen we vaak Fuente’s tegen: Waterbronnen, dit is er een van

S’avonds hebben we op een camping gestaan bij Guadalupe, een plaats die bekend staat om een oud klooster waar de zwarte Madonna aanbeden wordt.

Vrijdag 28 september hebben we grotendeels gefietst langs de Via Verde de la Jara. Dit is een oude spoorweg die is omgebouwd tot fietsweg/wandelpad. Het voordeel is dat er weinig stijging in zit. 50km lang zijn we geen mens tegen gekomen alleen een geit.

En zo zag het er uit:


We hebben overnacht in een hostel in Talavera de la Reina, een grote stad die niet erg bijzonder is.
Vandaag, zaterdag 29 september zijn we gefietst tot Pelayos de la Presa. Het was veel klimmen en dalen, en vooral het 2e deel was erg mooi met schitterende bossen

De druiven doen het hier goed en we genieten iedere avond van de sap

0 reacties

 1. Jan Stegeman

  Beste Geert en Jet,
  Als jullie terug zijn zou ik wel iets meer willen weten over jullie uitrusting … vooral jullie fietsen. Heb zelf ook vergelijkbare plannen … weliswaar in m’n ééntje. Ben nu op zoek naar een SANTOS-fiets. Probeerde via Marktplaats op zoek te gaan naar 2e hands … maar dat is een hele klus … moeilijk vergelijkbaar van een foto. Ik neem aan dat jullie die fietsen NIEUW hebben aangeschaft. Hoe bevalt bv. de ROLOFF in heuvelachtig landschap … en heb je aan de fietsen ongemakken gehad of voldoet SANTOS nog steeds alsof ze nieuw zijn na al die kilometers in Zuid-Amerika en het Iberisch schiereiland.Jullie zullen nu wel echte experts zijn op het gebied van fiets-uitrustingen.
  Veel plezier nog … groet van een Radboud-collega.

  • geertenjetopdefiets

   Ja, inmiddels zijn we ervaren en gedreven fietsers. De beste tip die wij kunnen geven is “bij twijfel niet meenemen”. Voor alle andere tips: kom als we thuis zijn een bakje koffie drinken, dan vertellen we je alles wat je weten wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *