4415 kilometer….

Lieve sponsoren,
Het zit er bijna op, een ervaring om nooit te vergeten! We zitten nu bij Kuychi en het voelt goed dat we iets voor deze kinderen kunnen doen maar het voelt nog beter, dat jullie ons daarbij helpen!

Wij hebben gekozen voor deze stichting omdat we er zeker van zijn dat iedere cent naar de stichting gaat én bewust wordt uitgegeven. Een euro is hier soms het tiendubbele waard.
Vanochtend heeft Haiko ons een rondleiding gegeven. Precies 3 jaar geleden heeft hij het stokje overgenomen van Helena van Engelen


Hij is trots dat er dit jaar 2 kleuterklassen zijn bijgekomen want het is erg belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk op te vangen. Veel kinderen komen uit Urubamba of uit de omgeving. Kuychi werkt samen met een weeshuis, deze kinderen worden opgehaald met een bus en gaan hier naar school.

Belangrijke speerpunten van de stichting zijn:

 • Contact met de ouders: dit bestaat uit huisbezoeken en voorlichting geven. Verantwoording blijft liggen bij de ouders. Door samenwerking krijgen de kinderen een betere toekomst.
 • Onderwijs, kijk op de site, beter kan ik het niet vertellen


 • Ook in automatisering wordt les gegeven. Ze hebben computers en tablets. De tablets worden gesynchroniseerd met een server en veel wordt lokaal geïnstalleerd zodat ze deze ook mee naar huis kunnen nemen. Dit is gesponsord door een telefoonbedrijf. Er is slechts één ICT-er aanwezig (-;


 • Samen spelen en delen

 • Gezondsheidszorg en hygiëne voor de kinderen. Zelfs de allerkleinsten poetsen al goed hun tanden

 • Voeding is belangrijk, kinderen met bloedarmoede, ondervoeding of obesitas krijgen de juiste voeding. De kleinste eten eerst en daarna de grote:
 • Juridische zaken en kinderbescherming. Soms is de thuisbasis zo slecht (alcohol verslaving, sexueel misbruik) dat kinderen uit huis geplaatst moeten worden, de stichting helpt daarbij.
 • Er is professionele begeleiding voor kinderen die te veel hebben meegemaakt
 • Authentieke bouw. Er is bewust gebruik gemaakt van alle natuurlijke materialen zoals rotsblokken, ronde rivier steentjes en bomen die gekapt moesten worden. Hiervan zijn de huizen gebouwd. Het is schitterend hier • Schoonheid! De boodschap is, dat je met liefde, aandacht en zorg, vorm geeft aan een mooie schone en veilige omgeving. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is hard nodig want ze kunnen er een enorm zooitje van maken…

 • Ons vakantiehuis is prachtig, het eten is heerlijk en wij worden in de watten gelegd.
Voor de kilometer sponsoren

We hebben er 4415 geregistreerde kilometers opzitten. We fietsen nog terug naar Cuzco, dus er zal nog zo’n 60 km bijkomen. Pakweg 525 kilometers waren zo zwaar, dat jullie ze dubbel “mogen” tellen…

Voor de “vaste bedragen” sponsoren

Bedankt voor jullie bijdrage!

Voor alle “nog niet” sponsoren

Jullie bijdrage is nog altijd van harte welkom. Hoe je dat rechtstreeks op de stichting kunt overmaken staat op onze site beschreven.

Voor iedereen

We hopen dat jullie genoten hebben van onze blogs en dat jullie het een beetje meebeleefd hebben. Door jullie reacties ben ik blijven schrijven ook als ik er ff geen zin in had… Het was voor het goede doel: Kuychi.


Morgen gaan we met de trein richting Machu Picchu en zaterdag naar Cuzco. Het bloggen is nog niet afgelopen en natuurlijk zullen we de eindstand nog bekend maken.

0 reacties

 1. Marja

  mega mega mega mega veel respect! Geweldig om te lezen, en wat een ervaring!

 2. Yuk Sie

  Geert en Jet,
  Proficiat, een fantastische prestatie! Megatrots op jullie!

 3. John en Salima

  Eind goed al goed! Een prachtige bestemming van jullie kilo/hoogtemeters en onze euro’s, mooi om te zien. Fijne laatste paar dagen daar en goede reis terug alvast!

 4. petet

  Super gedaan Jet en Geert. Wat een prestatie en wat een beleving. Iets om nooit meer te vergeten en dat alles ook voor Kuychi.

 5. Nel

  Ja..Pet af voor jullie! En heel fijn dat we deze reis met jullie mee mochten beleven! In woord en beeld! Weer de pet af! Geniet daar nog even !

 6. Hanneke

  Super gedaan en wat een rijkdom aan ervaringen. Wat was het fijn om het elke ochtend mee te mogen beleven. Trots op jullie. Nog veel plezier in deze omgeving met de kinderen van Kuchi, de Machu Pichu en Cuszo. Goede reis naar Nederland.

 7. Birgit

  Wat een gave reis hebben jullie gemaakt en wat knap om zo door te zetten voor het goede doel Kuychi!

 8. bernadette

  Indrukwekkende reis en fijn dat we julie belevingen op afstand konden volgen. Geniet nog van de laatste dagen. Met Ronja is alles goed gegaan..

 9. Elma

  Knap gedaan hoor! Zoveel kilometers en dan ook nog zo hoog in de bergen.
  En wat een mooie reis. Ik ga jullie blogs missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *