Tussenstand: 1130 km

Vannacht is het weer volledig omgeslagen. In de verte zagen we op verschillende plaatsen onweer en vannacht waren wij aan de beurt. Het waaide keihard, de tent flapperde aardig, maar hij is blijven staan.

Gelukkig hadden we met het fietsen wel wind en regen mee. De eerste 30 km hadden we er zo opzitten.
De volgende 20 was onverhard. We moesten de fiets manovreren tussen wasbordjes en zachte randjes, dit duurde dus iets langer…

Hè hè, hebben we dat gehad, wordt de uitdaging nog groter: rivercrossing


Toen wij aan de overkant waren, kwamen er 2 Amerikaanse motor rijders aan. Ze wisten ons te vertellen dat er nog 2 kwamen!
Hun vertrek naar de overkant was geen succes, want de eerste viel met motor en al om, de 2e ging er vlug achteraan met zijn motor en Geert op zijn blote voeten. Samen hebben ze hem overeind geholpen.
De 2e en 3e rivercrossing ging iets beter, Geert deed hem zelfs fietsend al vond ik dat doodeng.
De omgeving is weer schitterend.


Nadat we goed en wel zijn begonnen aan een klim van ruim 2000 meter, staat er een politieagent midden op straat: “passaporte por favor”. Ok, denken we, niks aan de hand, hier is ie. Maar het hoefde al niet meer, we mochten er niet door want “ergens” waren er stenen naar beneden gevallen door het slechte weer. Mañana passaporte of 230 km om fietsen!
Er zat niets anders op dan de tent “into the wild” op te zetten, wat op zich niet verkeerd was. Hier staan we nu met dit uitzicht:De papagaaien krijsen en de geiten lopen voor ons op de steile rotswanden.
Voor deze grens staan 3 huizen en een daarvan is een mini winkel. Maar juist in die ene winkel hebben ze internet! Al onze blogs konden we nu weer publiceren dus jullie zijn weer helemaal bij.
We gingen nog een kijkje nemen bij de “grens” waar een groep motor rijders ook was gestrand. We vroegen of ze een foto wilde maken: ja graag!

Ze vonden het allemaal zo leuk dat ze allemaal op de foto wilde. De politieman heeft deze gemaakt:

Ze vonden onze fietsen helemaal super. De afstanden die wij per dag fietsten vonden ze helemaal te gek!
In totaal hebben we nu 1130 km gefietst. We zijn goed op weg voor de kinderen van Kuychi.
Sponsor jij ons al voor Kuychi? Nee? Vul dan dit formulier in en help ons helpen om de kinderen in Peru een betere toekomst te geven.

0 reacties

  1. Willemien

    Het wordt steeds spannender Geert en Jet! Mooie verhalen!

  2. jos

    Te gek. Weer een mooie blog. Zie ik het goed, heeft Geert een baard?? Ja als de zestig bent gepasseerd gaan de broers steeds meer op elkaar te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *