Te lange route

Gisteren ruim 110 km gefietst met uiteindelijk nog een stevige klim. Het was weer erg warm, volgens de Garmin 33 graden in de schaduw.
Het eerste stuk was erg mooi.

Het enige dorpje waar we doorkwamen was Huenco. Dit zag er erg armzalig uit. In de winkels was nauwelijks iets te koop maar het koste geen drol. Dat is maar goed ook want we hebben heel weinig Argentijnse peso’s en niemand wil hier dollars hebben.

Voorbij het dorp was de eerste rivercrossing waar Geert nog onderuit ging

Deel 2 was lang (50km), vlak, heet en saai. Er stopte nog een auto die vroeg of we iets nodig hadden, ja natuurlijk water en we kregen er lippencrème bij met een zonprotectie van 35 bij cadeau. Schatjes zijn het, ook hier.
In het park “Ischigualasto” waar de dino’s hebben gewoont, hebben we water bijgevuld en zijn toen aan een stevige klim begonnen. Eenmaal boven hadden we veel tegenwind maar we moesten door naar de camping omdat het water bijna op was.

Het is altijd weer mooi als je fiets in de bergen, dat dan weer wel. We kwamen veel lama’s en ezels tegen.

Op de plaats van bestemming was het een hels kabaal meer knetterharde muziek; er was een hardloopwedstrijd gaande, georganiseerd door Salomon. We hebben eerst wat gegeten en toen waren de peso’s op voor een biertje. Mensen die dat zagen kwamen ons te hulp en warempel: dollars wisselen ging hier heel eenvoudig, we kunnen weer even vooruit.
We hebben onze tent zo ver mogelijk van het evenementen terrein in het donker opgezet. Nu is het ochtend en krijgen we bezoek van lama’s… Dit is de locatie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *