Het leven in Argentinië

De opdracht van vandaag:

Zodra we een postzegel hebben gevonden en een envelop, komt ie eraan Karin!
Argentinië is westers; dat is ons wel eens verteld. Nou, forget all about that!
Het grootste deel van de bevolking is arm, een handjevol is rijk. De inflatie is erg hoog. Vorige eeuw was een peso nog gelijk aan èèn dollar, nu krijg je er 20 peso’s voor. Als de inflatie toeslaat, wat van het een op het andere moment kan gebeuren, zijn mensen ineens al hun spaargeld kwijt.
Sinds kort mogen ze weer buitenlandse valuta hebben. De rijke lui hebben geld om dit in te wisselen. De arme hebben domweg geen geld en kunnen dus ook niet wisselen.
Voordat we vertrokken hebben we gelezen over dit probleem en hebben we voldoende dollars meegenomen, anders zouden wij ook uren lang in de rij moeten staan voor de bank net zoals de lokale bevolking.

Auto’s

Van een apk keuring hebben ze hier ook nog nooit gehoord. Soms verbaasd het ons dat een auto nog kan rijden.Daarentegen heb je ook luxe auto’s, die wij niet zouden kunnen betalen. Net zo een als waar wij ingezeten hebben als op de Passo agua negra.

Winkels

De winkeltjes zijn klein en hebben weinig keus.

Vandaag hebben we een “grote” supermarkt gevonden, maar ook daar is de keuze erg beperkt en staan de schappen vol met dezelfde artikelen.

Brommers

Iedereen rijd hier op brommertjes, hele gezinnen zitten er op gepropt en allemaal zonder helm Kris kras door elkaar heen. Er gebeuren veel dodelijke ongelukken maar dat hoort er hier gewoon bij, aldus Monique.

Honden

Dan het fenomeen “honden”. Die lopen hier overal vrij rond, een hondenriem moet hier nog worden uitgevonden


De beestjes worden wel goed verzorgd. Overdag liggen ze een beetje te suffen omdat het veel te heet is. s’Nachts laten ze graag horen dat ze er wel zijn. Onze buren zouden er gek van worden….
Wij slapen er al aardig doorheen.

Papagaaien

In Nederland is een papagaai vrij uniek. Hier zitten hele bomen vol en maken ze een hels kabaal

Wegen

Dan nog iets over de wegen. Deze zijn lang, langer, langst en vaak kaarsrecht.

De omgeving verandert keer op keer en meestal als we moeten klimmen, wordt de omgeving ook weer mooier, dat dan weer wel!

Esta dia

Vandaag verbaasde het ons dat we een fotocamera konden kopen mèt een creditcard. Beide fenomenen waren nieuw voor ons. De camera moet ik nog ff leren kennen.
Vanavond wilde we koken bij de tent maar het is bij een boterham gebleven. In plaats daarvan hebben we een wijntje gedronken met Monique. We gaan nu vroeg naar bed. Het schijnt hier morgen 38 graden te worden, dus we willen in de ochtend een flinke klapper maken!

0 reacties

  1. Kees van Teeffelen

    Mijn complimenten voor jullie verslaggeving. Echt heel leuk dat we bijna dagelijks kunnen meegenieten van jullie reis. En heel fijn ook dat jullie ons ook informeren over alledaagse dingen die de reis zo bijzonder maken. Nog een voorspoedige reis gewenst!
    Groet, Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *