Op 14 februari 2018 zijn we vertrokken met fiets en volledige uitrusting vanaf Schiphol naar Santiago in Chili. Daar begon onze fietstocht. We trekken van Chili naar Argentinië dan weer even naar Chili en vervolgens naar Bolivia om te eindigen in Cuzco in Peru. Een afstand van 3000 a 4000 km. Het is een uitdagende tocht met veel klimwerk, wind, kou, ijle luchten en onverharde wegen. Op 9 mei arriveren we weer op Schiphol.
KIJK OP ONZE BLOGS OM TE ZIEN WAT WE MEEMAKEN!
spanje1
In landen waar de welvaart laag is en waar veel kinderen onder slechte omstandigheden opgroeien willen we graag iets van onze rijkdom met hun delen en jullie kunnen ons daarbij helpen. Daarom gaan we van onze fietstocht door Zuid Amerika een sponsortocht maken met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Kuychi in Peru. We zouden het erg leuk vinden als jullie ons willen sponseren. Als tegenprestatie houden we deze blog bij zodat jullie onze fietstocht kunnen volgen.

Waarom Stichting Kuychi?

Stichting Kuychi is een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en hun gezinnen in Peru. Het is opgezet door Helena van Engelen. Ze heeft in 2001 huis en haard verlaten om haar roeping te volgen. Inmiddels heeft ze in Urubamba in Peru (een plaats niet ver van Cuzco) een basisschool opgericht, een beroepsopleiding, een medische praktijk en een dagcentrum. Daarnaast heeft ze ook een hotel opgericht waar horeca leerlingen werkervaring opdoen en waarvan de winst volledig naar het project gaat.
Natuurlijk doet ze dat niet alleen. In Urubamba is een professioneel team aanwezig en in Nederland werken vele vrijwilligers belangeloos voor deze stichting met als doel zo veel mogelijk geld op te halen. Iedere euro die geschonken wordt gaat rechtstreeks naar deze stichting, niets blijft aan de strijkstok hangen.
top
Dankzij Kuychi is het leven van deze kinderen zichtbaar verbeterd en ziet hun toekomst er rooskleurig uit. Daarnaast is de stichting gericht op de toekomst en wordt steeds opnieuw gekeken welke zorg het beste aansluit bij de ontwikkelingen van de kinderen en hun omgeving.
Voor dit project is veel geld nodig en als jullie ons steunen kunnen we daar samen een steentje aan bijdragen. Op het einde van onze reis komen we aan bij deze kinderen in Urubamba en daar zullen we het eindbedrag van deze sponsortocht bekend maken. We gaan logeren in het Hotel “Las Casitas del Arco Iris” dat Helena heeft opgericht, zodat we alles met eigen ogen kunnen bekijken en bewonderen.
We houden jullie op de hoogte!