Jet en Geert op de fiets

Terwijl het in Nederland vriest dat het kraakt en de schaats koorts toe neemt, loopt hier alle dagen de temperatuur op tot 35 graden, of nog meer! s’Ochtens is de temperatuur prima en staat er weinig wind. Vaak fietsen we rond 9 uur aan, eigenlijk iets te laat….

S’middags neemt de hitte en de wind in buitengewone proporties toe. Wind is niet erg als je die mee hebt maar meestal fietsen we toch de verkeerde kant op, ook vandaag weer.

De opdracht van vandaag was:

Find and follow a long street was easy. Op de eerste onverharde klim van 10 km waar we bijna 2 uur over gedaan hebben, kwamen we 7 auto’s tegen en net voor de top 2 mensen die bij een tunnel aan het werk waren. Om aan de opdracht te voldoen hebben we ze uitbundig begroet. In de pikdonkere tunnel waren nog eens 2 mensen met een lichtje op aan het werk en we hoorde nog 2 stemmen die ons een goede reis wensten. Dus dat moeten er 6 zijn geweest.

De tunnels zijn smal, onverhard en donker. We hebben er 4 gehad en we fietsen er met een flink tempo doorheen, zodat we er zo snel mogelijk uit zijn, het blijven enge dingen.

Op de hele route van 50 km (behalve de laatste 5 km, dicht bij de plaats Illapel) zijn we 42 auto’s tegen gekomen en een vrolijk zwaaiende jongen in een squad.

In een gehuchtje hebben we bij een vriendelijk klein vrouwtje die een soort van restaurant had, genoten van “dos huevos, pan y dos café negro”

In Illapel was het even zoeken naar een betaalbaar hotel. De eerste 2 “son muy caros”, maar de derde was perfecto. Weer een “hombre agradable”. Hij legde ons alles uit over de omgeving, vertelde over de route die we zouden moeten volgen en liet vol trots de fotoboeken zien van de Dakar rally van 2017. Hij is dan ook niet voor niks dè Sherpa van het “Hostel Sherpa”.

Dat is het mooie van zo’n reis, het is altijd een verrassing waar je de nacht gaat doorbrengen!

En met een beetje Spaans, maak je snel “amigos”….

One Reply to “Het kan vriezen of dooien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: